Iedereen denkt mee

Derde Smiley voor centrale keuken

Voor de derde keer op rij haalt het keukenteam van Sint-Lodewijk het kwaliteitslabel Smiley binnen na een grondige audit door de firma Foodcheck. De Smiley wordt enkel toegekend aan grootkeukens wanneer deze voldoen aan strenge en uiteenlopende kwaliteitsvereisten op vlak van voedselkwaliteit en hygiëne.

Sint-Lodewijk kreeg het label voor het eerst toegewezen in 2014 en was daarbij meteen de eerste grootkeuken binnen de gehandicaptensector die een Smiley in de wacht sleepte. Het label is slechts drie jaar geldig, maar in 2017 kreeg Sint-Lodewijk zijn tweede Smiley toegekend.

In 2019 onderwierp een team van inspecteurs gedurende enkele dagen nogmaals de keukenactiviteiten aan een strenge controle. Met fierheid kunnen we melden dat de centrale keuken nogmaals moeiteloos het label binnenhaalde Er werd bij de laatste controle bovendien geen enkele non-conformiteit vastgesteld. Het keukenteam bewijst hiermee dat ze heel professioneel en nauwgezet werken.

De Smiley is een makkelijk herkenbaar label. Het is een zelfklever die op een zichtbare plaats opgehangen wordt. In één oogopslag ziet de consument dat er een voedselveilige aanpak is. Op Sint-Lodewijk valt de Smiley te bewonderen aan het onthaal op campus Kwatrecht, waar de centrale keuken gevestigd is.

Een welverdiende pluim voor de voltallige keukenploeg!

(nieuw label als afbeelding bij het artikel plaatsen)

(en/of een foto van de keukenploeg in actie)