Elk talent telt

Een nieuwe wind doorheen de volwassenwerking: welkom Jurgen

Op 1 april, geen mopje, begon Jurgen van der Waal als nieuwe verantwoordelijke van de volwassenwerking. Met een rugzak vol ervaring, maar vooral met nog meer inzet en gedrevenheid, zal hij campus Diepenbroek en Den Binder aansturen en toekomstproof maken in een realiteit van harde besparingen binnen de zorgsector.

Jurgen is 38 jaar, waarvan 10 jaar getrouwd met Wendy, heeft geen kinderen maar wel een hond. Jurgen kookt graag en speelde tot twee jaar geleden voetbal. Onze nieuwste aanwinst is in Nederland opgegroeid en verhuisde op zijn 24ste naar België nadat hij zijn studies – orthopedagogie – afrondde. “Ergens ben ik ook wel een culinaire vluchteling hoor“, voegt Jurgen eraan toe. “Ik vind dat er niet erg veel smaak zit in het culinair erfgoed van Nederland. Dat is in België beter. De lekkere biertjes helpen ook natuurlijk (lacht).”

Jurgen werkte tot 2009 bij geïnterneerden, dus bij mensen die een strafbaar feit gepleegd hebben. Daarna werd hij teamleider in een organisatie voor mensen met een beperking. Samen met de medewerkers paste hij de manier van werken aan in het dagbestedingscentrum, vertrekkende vanuit een visie rondom betekenisvol werk. De cliënten konden dan heel veel dingen samen zelf doen, zaken die de begeleiders eerst voor hen deden. “Ik vind het geweldig om mensen mogelijkheden te geven“, vertelt Jurgen.

Na bijna 10 jaar was het tijd voor iets anders, voor een nieuwe uitdaging. “Zowel uit de vacature zelf als uit de gesprekken die ik gehad heb, bleek dat ik die uitdaging hier wel kon vinden. Er zijn hier weinig drempels, voor de rolstoelen dan, en dat is ook mijn manier van werken. Ik hou niet van drempels en ben zeer toegankelijk. Als mensen gedachten met me willen uitwisselen, kunnen ze me gerust aanspreken”, aldus Jurgen. Veel succes!