Iedereen denkt mee

Klaar om te wobbelen?

Op dinsdag 29 oktober organiseerde de Inclusieve Dienstverlening van Sint-Lodewijk een activiteitennamiddag voor kinderen met een (vermoeden van een) motorische beperking, met problemen omtrent de praxis of met een ontwikkelingsvertraging. Wiebelen, waggelen, wobbelen maar! Jawel hoor, de kinderen mochten met z’n allen een potje wobbelturnen.

We strikten niemand minder dan Kelly Jegers, ergotherapeut en psychomotorisch therapeut, om het wobbelen in goede banen te leiden. Wat is wobbelturnen nu in feite? Wel, het is dé perfecte combinatie van bewegings- en evenwichtsoefeningen uitvoeren én spelen. Wobbelen doe je op een wobbelboard waarbij ontspanning en evenwicht centraal staan. Het verbetert de motorische vaardigheden en bezorgt kinderen meer zelfvertrouwen.

We richtten ons niet enkel op kinderen met een (vermoeden van) motorische beperking, ook broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes konden zich helemaal uitleven. Dolle pret was dat! Ook de mama’s en papa’s vergaten we niet. Zij konden tijdens de activiteit gezellig een kopje koffie drinken op de campus. Deze eerste editie was alvast een groot succes. To be continued zodus.

Links: