We verstaan mekaar

Nieuwe medewerker welzijn en zingeving introduceert drie V’s

Op 1 september 2019 verliet Geert Boone, medewerker pastoraal en ethiek Sint-Lodewijk om voltijds aan de slag te gaan bij de Zusters van Liefde. De rol en jobinhoud van deze functie evolueerde en kreeg een andere invulling en focus. Bart Steyaert, al jaar en dag actief als opvoeder bij Jongeren 2, ging vanaf september 2019 halftijds aan de slag als medewerker welzijn en zingeving.

Bart vloog er meteen in en introduceerde de drie V’s: verbinding, veerkracht en verstilling. Sint-Lodewijk wil zorg dragen voor zijn medewerkers en cliënt en cliënten. Door in te zetten op de drie V’s, vertaalt Bart deze visie naar de werkvloer.

Samen met drie collega’s uit het onderwijs en de volwassenwerking volgde Bart alvast een opleiding tot energiecoach om op een positieve manier medewerkers in moeilijke situaties (stress, burn-out, verlieservaring…) te kunnen ondersteunen en hen aan boord te houden.

Om meer verbinding tot stand te brengen tussen medewerkers en cliënten, lanceerde Bart al enkele originele initiatieven, zoals het Marktplein bij het begin van het schooljaar, en de Winterboulevard in december, waar toevallige ontmoetingen centraal staan.

Door een persoonlijk logo te gebruiken voor zijn communicatie wil Bart de medewerkers en cliënten van Sint-Lodewijk alert houden voor de drie V’s: