Elk talent telt

Opstart creatief atelier in volwassenwerking

In oktober 2019 zag een nieuw initiatief in de volwassenwerking het daglicht: de atelierwerking. De aftrap werd gegeven voor een wekelijks creatief atelier op dinsdag. Deze zinvolle dagbesteding staat open voor eigen bewoners uit Diepenbroek en Den Binder, maar evengoed voor deelnemers van buitenaf.

Wekelijks wordt op campus Diepenbroek een werkplaats ingericht waar de deelnemers kunnen kiezen uit verschillende creatieve activiteiten zoals koken, knutselen of boccia spelen. Alle activiteiten die zin- en betekenisvol zijn voor de deelnemers komen in aanmerking. Bij goed weer kunnen de activiteiten doorgaan op het terras of in de belevingstuin.

De vaste begeleiders kunnen rekenen op de helpende hand van twee vrijwilligers om de collectieve dagbesteding vorm te geven. Via dit nieuw initiatief proberen we nieuwe cliënten kennis te laten maken met onze dienstverlening, maar eveneens ontmoetingskansen te creëren voor de bewoners.

De twee eigen activiteitenbegeleiders zetten de atelierwerking eigenhandig op poten. Dit initiatief staat los van andere samenwerkingen met de kunstacademie van Wetteren.