In dialoog met de cliënt

Pyjamafeestje in de klas

Op 15 maart was het Nationale Pyjamadag  en trokken Aleena en haar klasgenoten plichtsbewust hun pyjama aan, uit solidariteit voor kinderen en jongeren die niet in staat zijn om de lessen op school fysiek bij te wonen.

Hoewel niet alle leerlingen ‘s ochtends staan te springen om naar school te trekken, zijn er anderen die niets liever zouden willen. Kinderen die bijvoorbeeld langdurig ziek zijn of net geopereerd werden, mogen omwille van medische redenen de lessen niet altijd in het echt bijwonen.

Gelukkig is er Bednet, waardoor ook deze kinderen van thuis uit bij de les blijven. Op deze manier kunnen ze het gewone schooltraject volgen en hoeven ze de lessen achteraf niet zelfstandig in te halen. Minstens even belangrijk: ze verliezen de voeling met de klas niet en blijven hun vrienden zien.

Een computer, een printer, de nodige software thuis en in de klas, en we zijn vertrokken. Camera aan, hoofdtelefoon op en met slechts één klik zit de Bednetter achteraan in de klas. Taken en opdrachten heeft de juf of meester in 1,2,3 ingescand en deze rollen thuis meteen de printer uit. Handig toch?!

Ook binnen Sint-Lodewijk zijn er kinderen en jongeren die gebruikmaken van Bednet. Voor alle zieke kinderen, maar voor de eigen klasgenoten in het bijzonder, ruilde deze olijke bende met plezier de doordeweekse outfit in voor een blitse pyjama of onesie.

De Nationale Pyjamadag is een actie van Bednet, Ketnet en MNM.

Links