In dialoog met de cliënt

Themaweken en kampen zomer 2019

Themaweek jongeren 2019: “Art Challenge”

(trekker Gerben De Latte)

Van 1 tot 5 juli namen 11 jongeren deel aan de themaweek “art challenge” in Sint-Lodewijk. Elke dag van de themaweek stond in het teken van een bepaalde kunstvorm op basis waarvan zorgvuldig activiteiten werden gekozen.

De eerste dag was de schilderkunst aan de beurt. Na een ludieke introductie in de kapel – waarbij jongeren hun eigen gezicht moesten zoeken in een kunstwerk en zo hun kamernummer kregen –  konden de jongeren hun kamer installeren. Dit moest echter snel gebeuren, want om 11u30 vertrok de groep al richting Gent. Na een picknick kregen de jongeren een workshop “schilderen” voorgeschoteld. Uit deze workshop bleek dat onze jongeren zeer veel talent bezitten! De dag werd afgesloten met een pizza in een echte Italiaanse pizzeria.

Dinsdag gingen de wekkertjes vroeg af, want er stond een tweedaagse in Oostende voor de deur. Na een stadsspel kregen de jongeren even vrij om te chillen op de dijk, waarna het zware werk op de camping volgde. Na het opzetten van de tenten smaakte het pakje friet des te meer!

Na een zalige nacht in open lucht kraamde de groep rustig op en vertrok terug richting Sint-Lodewijk.

Terug in Sint-Lodewijk stond niks minder dan een verrassingsact op het menu. Comedian Veerle Malschaert kwam een uurtje lang het best van zichzelf geven. Ook de jongeren van de vakantiewerking konden hier mee van genieten onder het motto: Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Donderdag kwam een professionele  filmstudio een clip opnemen op Sint-Lodewijk. Enja, dit was even leuk als het klinkt. Het resultaat mocht dan ook zeker gezien worden!!! (link naar de video!?! Als dat lukt met die paswoordbeveiliging…? Zie link hieronder)

Een afscheidsfuif en barbecue mochten op donderdagavond uiteraard niet ontbreken.

Na een escapebox op vrijdag zat de themaweek er jammer genoeg op.

Het was een zeer geslaagde themaweek voor zowel jongeren als begeleiding!

Themaweek kinderen 2019: “Dierentuin”

(trekkers Griet Van Vlaenderen en Anaïs Poly)

In de zomervakantie van 2019 was er de themaweek Dierentuin. Het  was een vijfdaags verblijf op Sint-Lodewijk waar voor ook de jongste kinderen rond het thema Dierentuin is gewerkt. Een kleurendief had de kleuren van de dieren gestolen en de kinderen gingen op zoek naar de kleurendief.  Ze vatten de dief in de Blaarmeersen van Gent en kregen van hem de formule om de kleuren terug te toveren. Tijdens een bezoek van de dieren in de zoo van Pairi Daiza konden de kinderen de dieren in al hun pracht en kleuren bewonderen.  De kinderen en begeleiders kunnen terugblikken op een heel geslaagde themaweek!

De foto’s van themaweek heeft Jolien van Autrève ( ergo) => nog geen reactie gekregen!!!

Kamp Maasmechelen 2019: “The Great Escape”

trekkers Deborah D’haeseleir en Roosje De Ruyck

  • Deborah belt me terug van zodra ze terugvond wat het thema was. Er zijn zeker en vast leuke beelden gemaakt. De beelden staan nog niet op NAS maar wel op een USB-stick
  • Thema as The Great escape (escape room)