Elk talent telt

Wintersprookjeskwartet

Op 9 en 10 februari werd onze kapel omgetoverd tot theaterzaal. De acteurs van Het Scheldeoffensief, een gespecialiseerd theaterlabo voor bijzondere mensen, brachten er Wintersprookjeskwartet. Het toneelstuk is losjes gebaseerd op The Winter’s Tale van Shakespeare en, nog beter: enkele van onze bewoners mochten mee het podium op.

Een winters tafereel. Het begint als een zoete fabel, maar eindigt in een griezelige thriller. Frank Dierens maakte een variant op Shakespeares Winter’s Tale en trok met de bijzondere spelersploeg van Het Scheldeoffensief in een rechte lijn langs de Schelde. Wintersprookjeskwartet is een locatieproject gekruid met warme soep en een robuust deken en hield ook halt op Sint-Lodewijk.

De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met vier culturele centra waaronder CC Nova in Wetteren én zes voorzieningen voor mensen met een beperking. Voor de voorstelling werd in de kapel een heuse tribune gebouwd waarop het publiek kon plaatsnemen. Kosten noch moeite werden gespaard om het er zo professioneel mogelijk te laten uitzien.

Het bijzondere aan deze voorstelling was dat enkele bewoners uit onze volwassenwerking  mee acteerden en musiceerden in deze sprookjesachtige vertelling. Het publiek werd voorafgaand de voorstelling ondergedompeld in de mysterieuze sfeer via een ‘Wunderkammer’, bestaande uit kunstige objecten en schilderdoeken. De ‘Wunderkammer’ werd gecreëerd door de bewoners onder begeleiding van een beeldend kunstenaar.

De deelnemers genoten net als het publiek met volle teugen van de performance. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht. Het was dan ook voor zowel acteurs als publiek een verrassende avond.