Iedereen denkt mee

De coronacrew, sinds 2020 niet meer weg te denken

Hoe in 2020 onze interne crisiscel een belangrijk beslissingsorgaan werd …

In maart 2020 werd het officieel. Corona was niet langer iets ‘ver van ons bed’. Vanaf maart was het heel vaak plannen, maatregelen bekijken, communiceren, opvolgen en bijstellen. Elke dag nieuwe informatie. Mondmaskers, alcoholgel, een sprong in het onbekende …

Vanaf maart 2020 kwam onze interne crisiscel, de coronacrew, minstens 1 keer per week samen. In het begin van de coronacrisis was het een dagelijks overleg. Eens de werking en de maatregelen structuur hadden kwam onze coronacrew wekelijks samen. Ook dit was eerst fysiek, maar is moeten overschakelen op een online vergadering.

Het doel van onze coronacrew was om onze interne werking zo coronaveilig en vlot te laten verlopen. De kwaliteit van onze werking bleef cruciaal, ondanks alle maatregelen. We splitsten onze coronacrew op in twee aparte crews: de volwassenwerking en campus Kwatrecht.

We hebben, via onze coronacrew, altijd geprobeerd om zo eerlijk en snel mogelijk te communiceren. Dat zowel intern als extern. Intern maakten we een afzonderlijke pagina aan op ons intranet (SLim) met daarop alle informatie over het coronavirus. Zowel updates, nuttige werkdocument en aandacht voor het psychosociaal welzijn kon ons personeel daar vinden. Ook was er een speciaal opgericht mailadres (corona@sintlodewijk.be) voor alle vragen,opmerkingen of suggesties. Voor onze externe communicatie hadden we verschillende kanalen. We werkten (zeer regelmatig) met gepersonaliseerde brieven voor ouders en cliënten. Ook stond ons personeel steeds paraat om op de vragen te antwoorden. Op onze website kon iedereen altijd de laatste maatregelen rond het coronavirus lezen en via verschillende telefoonnummers had je de mogelijkheid om een (mogelijke) besmetting te melden.

We zijn in 2020, zowel binnen het MFC als binnen de volwassenwerking, gelukkig gespaard gebleven van grote uitbraken. Met grote dank aan onze coronacrew en alle medewerkers!