We verstaan mekaar

Infodag voor professionelen

Het is niet eenvoudig om het bos door de bomen te zien in het zorg- en onderwijslandschap. Ook professionelen geven aan het moeilijk te hebben om te volgen. Termen als rechtstreeks of niet-rechtstreeks toegankelijke hulp, verblijf, buitengewoon onderwijs, M-decreet (of vanaf heden ook wel: begeleidingsdecreet voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften) zijn gekend, maar wat dat allemaal precies inhoudt, is hen minder duidelijk. En welk ticket je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de verschillende diensten, is dit al zeker niet.

Op donderdag 23 januari organiseerde Sint-Lodewijk daarom een gratis infodag voor professionelen. De focus van de infodag lag op diensten – en alles wat daarbij komt kijken –  voor minderjarigen met een motorische beperking. Gegadigden kregen er heldere informatie over de regelgeving en leerden er over onze interne en externe werking. Via het initiatief wouden we ons aanbod nog bekender maken bij de buitenwereld. We wapenden de deelnemers met praktijkvoorbeelden uit onze eigen organisatie.

In totaal schreven 44 professionelen zich in, waarvan 33 personen de hele dag mee volgden. De deelnemers vonden het een leerrijk en geslaagd initiatief.