Elk talent telt

Opleidingen tijdens corona, hoe doen we dat?

2020 was een bijzonder jaar voor iedereen, ook voor de opleidingstrajecten binnen en buiten de muren van Sint-Lodewijk.

We waren het jaar gestart met veel goede moed en een gevulde VTO-kalender (introductiedagen voor nieuwe medewerkers, studiedag, opleidingen rond kauw- en slikproblemen, EHBO opleidingen, L&L-sessie …)

Maar plots was corona daar en werden we verplicht om ons aan te passen.

In het begin was het wat zoeken, we stelden opleidingen uit naar een later tijdsstip. Maar al snel hadden we door dat het op deze manier niet zou lukken. Verplichte opleidingen konden we niet blijven uitstellen en nieuwe medewerkers moesten ook opgeleid worden. We sloegen met verschillende medewerkers de handen in elkaar (online dan toch, want handen geven zit er nog niet onmiddellijk in) en boksten we verschillende instructiefilmpjes en webinars in elkaar.

Dit waren in januari 2020 nog toekomstplannen, maar deze plannen zijn in een stroomversnelling geraakt. Onze medewerkers zijn in 2020 meer vertrouwd geraakt met het volgen van webinars. Van verplaatsingstijd en verplaatsingskosten wordt voorlopig niet of nauwelijks nog gesproken. We zijn het al zo gewoon om tussendoor snel eens een digitale opleiding of webinar te volgen.

Evenwicht zoeken

In de toekomst willen we een goed evenwicht vinden tussen webinars, e-learnings en live/klassikale opleidingen. We verlangen er toch naar om terug samen te komen voor een klassikale opleiding.

Al bij al kunnen we dus besluiten dat corona ons in 2020 uitgedaagd heeft om voor het nieuw onbekende te kiezen. Wat onze dus op korte tijd ook veel bijgeleerd heeft.

In 2020: 2983 uren opleiding gevolgd (zonder BuBaO, BuSO en ENTer4), 675 opleidingen in totaal, 332 verschillende medewerkers die één of meerdere opleidingen hebben gevolgd.