We verstaan mekaar

Push to the top

Op vrijdag 18 december kregen we hoog bezoek. Dan kregen de leerlingen coronaveilig bezoek van ultraloper Serge Van Autreve. Hij liep van Oudenaarde naar Temse en nam Fiene en Samuel mee, twee rolstoelpatiënten die worden voortgeduwd door Serge. Ze maakten een tussenstop in Sint-Lodewijk, waar ze ontvangen werden door de leerlingen, de directeurs en Alain Pardaen, de burgemeester van Wetteren. De opbrengst van deze tocht ging naar het goede doel.

Never give up. Dat is de baseline van deze actie. Serge, Samuel en Fiene willen aantonen dat niets onmogelijk is. Ook willen ze via deze tocht warmte en solidariteit bij de mensen brengen.

Serge kwam in contact met Samuel, die aan de zeldzame spierziekte ‘ataxie van Friedreich’ lijdt. Deze spierziekte tast geleidelijk de zenuwen en spieren aan. Mensen met ataxie kunnen hun bewegingen niet goed coördineren.

Push to the top

Deze 62 kilometer is een warmmaker voor de grote tocht die Samuel en Serge zullen ondernemen in het voorjaar. Op 4 april 2021 vertrekken ze samen naar de Mont Ventoux. Met de actie ‘Push to the top’ willen ze op 21 dagen de Mont Ventoux bereiken. Via deze tocht wil Samuel mensen inspireren die het vandaag moeilijk hebben. De opbrengst van dit 1056 kilometer tellende avontuur gaat naar de vzw U-Turn. Die vzw wil mensen met een beperking laten inzien dat het geen beperking van het leven mag vormen.