We bouwen verder

Een nieuw en toegankelijk multisportterrein

Al vele jaren organiseert SILOS (Sint-Lodewijk sport) sportmomenten op en buiten de terreinen van Sint-Lodewijk. SILOS stimuleert de kinderen en jongeren om in beweging te blijven, cruciaal voor hun zelfontplooiing en ontwikkeling. Vaak blijft het echter bij dromen doordat de toegang tot sportclubs en aangepaste terreinen voor hen veel moeilijker is dan voor leeftijdsgenoten zonder een beperking. 

Vanaf september 2022 blijft het niet bij dromen, want om tegemoet te komen aan de vraag naar sportfaciliteiten opent Sint-Lodewijk een gloednieuw multisportterrein in openlucht met sport- en spelmogelijkheden. Niet alleen voor onze eigen kinderen en jongeren maar ook voor geïnteresseerden uit de omgeving. 

Crowdfunding 

In samenwerking met G-Sport Vlaanderen organiseerde Sint-Lodewijk een crowdfunding om het multisportterrein (mee) te financieren. Medewerkers, cliënten en sympathisanten zorgde er mee voor dat de droom van een eigen multisportterrein eindelijk werkelijkheid werd.  Wanneer Sint-Lodewijk 8000 euro verzamelde, legde G-Sport Vlaanderen de overige 12 000 euro bij. Met die opbrengst ontwikkelde Sint-Lodewijk aan beide zijden van het multisportterrein een wand met voetbaldoel en basketdoel. Ook de Raad van Bestuur van vzw Sint-Lodewijk ondersteunde budgettair de ontwikkeling van het nieuwe terrein.  

Openbaar en inclusief 

Met de aankoop en ontwikkeling van dit terrein creëert Sint-Lodewijk een extra openbaar en inclusief sport- en spelterrein voor de omgeving. “We vinden het belangrijk om ons nieuw multisportterrein openbaar te houden voor alle kinderen in de omgeving”, vertelt Algemeen Directeur van Sint-Lodewijk Ward Van Hoorde. “Daardoor kunnen alle kinderen in de buurt genieten van dit inclusief multisportterrein. Want iedereen moet kunnen sporten!” 

Groen speelhart voor de buurt 

De volgende stap in de ontwikkeling van het multisportterrein is het creëren van een groen speelhart voor de buurt. Rond het nieuwe terrein komt een speelterrein met natuurlijke elementen. Ook het speelterrein wordt openbaar en inclusief. Voor de ontwikkeling van het terrein werkt(e) Sint-Lodewijk nauw samen met de gemeente Wetteren. “We werken goed samen met het gemeentebestuur. Niet enkel voor de ontwikkeling van dit terrein, ook voor de toekomst. Zo willen we als Sint-Lodewijk een (pro)motor zijn voor inclusie en onze expertise inzetten om advies te geven rond de inclusieve inrichting van andere speelterreinen in Wetteren”, vertelt een trotse Algemeen Directeur van Sint-Lodewijk Ward Van Hoorde. 

Uitstellen officiële opening 

De officiële opening van het multisportterrein was voorzien op zaterdag 17 september 2022. Maar wegens de slechte weersvoorspellingen werd beslist om de officiële opening uit te stellen naar een later moment (opendeurdag 2023). Uiteraard hield dat al onze cliënten en buurtbewoners niet tegen om er in de tussentijd wel al van te genieten!