We doen het niet alleen

Sint-Lodewijk on the road 

Jaarlijks is Sint-Lodewijk vertegenwoordigd op enkele belangrijke beurzen uit het Vlaamse zorglandschap. Door steeds veranderende coronamaatregelen vonden in 2022 uitzonderlijk de Kangoeroebeurs en de REVA beurs allebei plaats. We waren dan ook blij dat we er dit jaar weer bij konden zijn met een totaal vernieuwde infostand. Je kon er terecht voor algemene informatie over onze werking en onze dienstverlening, maar ook met specifieke vragen stonden we voor de vele bezoekers klaar. De aanwezigheid op dit soort gespecialiseerde beurzen wordt erg geapprecieerd en onze visibiliteit in het zorglandschap zorgt voor meer herkenbaarheid, trekt potentiële werknemers en cliënten aan, en is een ideale manier om te netwerken en kennis te delen met onze partners en andere zorginstellingen. Op die manier houden we tevens de vinger aan de pols bij vernieuwingen. 

Beide beurzen leggen een andere focus: 

Revabeurs  

Doelpubliek: gericht op mensen met een beperking én ouderen, professionelen en ook veel studenten komen naar deze beurs. Er is een vertegenwoordiging van dienstverleners vanuit verschillende sectoren, een grote aanwezigheid van fabrikanten en verstrekkers van hulpmiddelen, minder voorzieningen aanwezig, maar wel meerdere belangenverenigingen. Dus een ruim informatieaanbod met tal van nieuwe ontwikkelingen.  

Kangoeroebeurs:  

Doelpubliek: kinderen en jongeren met een beperking met hun context en de bijhorende professionele sector. Verschillende voorzieningen zijn hier ook vertegenwoordigd, bezoekers komen doelgericht(er) naar de beurs.  

Op de Kangoeroebeurs, die zich vooral richt op kinderen en jongeren, werd als extra publiekstrekker gratis popcorn uitgedeeld en was er een fotowedstrijd waarbij je een foto aan onze stand met mascotte Luigi moest delen op social media en een ergonomische zitbal kon winnen.